5 fördelar med kreditkort

Kreditkort är ett kort där du köper tjänsten idag, men betalar din bank eller ditt kortföretag en gång per månad. Det finns ett antal fördelar med det:

1. Du får ett par dagars fri kredit inom månaden (från dagen du handlar tills slutet av månaden). Exempelvis kan du göra ett större köp ett par dagar före lön även om du just då har lite mindre på kontot men vet att det kommer in tillräckligt med pengar på lönen.

2. Om du ofta tar utlägg i tjänsten och det tar 30-60 dagar innan din arbetsgivare betalar tillbaka pengarna, är det bra att inte behöva ta de pengarna direkt från lönekontot utan ta dem på ett kreditkort.

3. När du handlar på Internet är det säkrare att betala med ett kreditkort än ett betalkort. Att handla från stora e-handlare är oftast väldigt säkert, men om något skulle gå fel innebär köp med kreditkort extra säkerhet. Om du inte får en vara kan du bestrida kostnaden på kreditkortsräkningen och behöver inte ligga ut med pengar under tiden problemet kvarstår.

4. Ifall du köper resor så drar resebyrån ofta pengar när du köper resan. Med ett kreditkort får du några dagars extra betalningstid (tills det att räkningen ska vara betald) men också säkerhet ifall bolaget går i konkurs (du kan kräva tillbaka pengarna från de flesta kreditkortsbolag) samt extra reseförsäkring.

5. Olika kreditkort har olika bonusprogram. Det kan vara i form av poäng eller cashback. Så länge du betalar dina räkningar i tid och inte drar på dig onödiga påminnelseavgifter eller räntor, innebär det att du kan få någon procent av dina köp tillbaka i form av billigare uppgraderingar på hotell eller flyg eller i rena kontanter.

Like it.? Share it: