British Airways Visa kreditkort ger Avios-poäng i Sverige

Om du flyger mycket internationellt eller kanske har bott i London ett tag har du kanske fastnat för British Airways och deras frequent flyer-program Executive Club i stället för SAS och Eurobonus.

Bor du nu i Sverige är tyvärr antalet kreditkort som ger bonuspoäng hos Executive Club och British Airways mycket begränsade, speciellt om du jämför med Storbritannien där British Airways-kopplade kreditkort är fler än de som är kopplade till SAS EuroBonus i Sverige.

British Airways Visa

För personer boende i Sverige finns det idag ett kreditkort som ger Avios-poäng baserat på hur mycket du handlar. Det är British Airways Visa-kort som ges ut av EnterCard Sverige.  Kortet kostar 395 kronor per år och ger 10 Avios-poäng för varje 100 kronor du spenderar. När du handlar hos British Airways får du 20 Avios per 100 kronor.

Bonusresa om du handlar för 200 000 kronor om året med British Airways Visa

Om du handlar för mer än 200 000 kronor om året på ditt British Airways Visa-kort, får du en så kallad companion ticket när du löser in dina Avios-poäng för en gratisresa. Det innebär att du får ta med dig en person på din bonusresa. I praktiken inte helt olikt SAS EuroBonus American Express Card där du får 50 % rabatt på en bonusresa för två om du spenderar mer än 150 000 kronor.

 British Airways Visa ger Avios-poäng, för Tier Points behöver du resa

Precis som med korten kopplade till EuroBonus hjälper dig inte Avios-poängen du får med British Airways Visa-kort att komma upp till en högre klass i Executive Club. För att göra det måste du flyga och få Tier Points.

Like it.? Share it: