Eurobonuspoäng när du handlar med American Express, Diners Club, MasterCard


Eurobonus är flygbolaget SAS:s bonusprogram (frequent flyer-program). Om du flyger mycket med SAS kan ett kreditkort som ger EuroBonus-poäng för varje spenderad krona vara ett sätt att löpande få extra poäng, som kan användas till gratis flygresor eller uppgraderingar, hyrbilar och hotell.

Köp ger EuroBonus Extrapoäng som kan köpa resor, men ger inte Guld- eller Silverstatus

Poängen du tjänar in på ett American Express, Diners Club eller MasterCard kopplat till ditt EuroBonus-konto är så kallade Extrapoäng. De kan användas på samma sätt som vanliga EuroBonus-poäng för att köpa resor etcetera, men ger inte Guld- eller Silver-status. När poängen används så ger dock en bonusresa EuroBonus-poäng, precis som vanligt.

Ett speciellt EuroBonus-kort finns alltså för American Express, Diners Club och MasterCard. Det som skiljer mellan dem är kraven på att bli medlem, årsavgiften och antalet poäng du får per spenderad krona.

 

SAS EuroBonus American Express Card

SAS EuroBonus American Express är ett kort för dig som reser mycket med SAS. Det är ett dyrare kort (1000 kr/år som standard, men det finns ibland erbjudanden för nya kunder), men ger 20 EuroBonus-poäng per 100 kronor du spenderar och har American Express reseförsäkring. Om du spenderar mer än 150 000 kronor om året, ger det även 50 % rabatt på en EuroBonus-resa för två personer.

SAS EuroBonus Diners Club

SAS EuroBonus Diners Club ger precis som American Express 20 poäng per 100 kr du spenderar, inkluderar en reseförsäkring och ger tillgång till lounger på flygplatser. Kortet kostar i dagsläget 525 kr (ett nykundserbjudande med 0 kr första året finns för tillfället) och är alltså billigare än American Express.

SAS EuroBonus World MasterCard

SAS EuroBonus World MasterCard ger 10 poäng per 100 kr du spenderar. Alltså hälften av vad American Express och Diners Club gör. Fördelen är en lägre årsavgift på 395 kr (första året gratis för nya kunder).  Två andra fördelar är att kortet har 60 dagars räntefri kredit då inköp under en månad ska betalas i slutet av nästa och att MasterCard accepteras på betydligt fler ställen än Diners Club och American Express.

Läs mer på vår speciella sida om SAS EuroBonus World MasterCard.

Om du köper mycket på kreditkort under exempelvis tjänsteresor och flyger med SAS, kan kombinationen av SAS EuroBonus American Express Card och SAS EuroBonus World MasterCard vara de två kreditkorten i din plånbok (som även bör innehålla ett betalkort).

Like it.? Share it: