Inför 2013: Intervju med ägamintid

Ägamintid har bloggat om privatekonomi och drömmen att inte behöva lönearbeta på agamintid.blogspot.se sedan 2011.

1. Vad tror du om ekonomiåret 2013?

Fortsatt svag konjunktur i “den mogna delen av världen” medan tillväxtländerna tuggar på i en högre takt. Avseende aktiemarknaden så bör den kunna gå relativt bra om stabiliseringen i Europa fortsätter.

2. Vilket är ditt bästa privatekonomiska tips inför 2013?

Sätt upp en budget som följs upp varje månad, detta är det bästa sätter att spara pengar. Vet man vad pengarna tar vägen så är det enklare att spara dom. Spara pengar varje månad genom att använda autogiro. Pengarna dras då utan att ni hinner spendera dom.

3. Vilka placeringar tycker du ser attraktivast ut inför 2013?

Jag tror på bank- och finansaktier under 2013. Flera större amerikanska banker ser aptitliga ut. Jag gillar själv Citigroup, JP Morgan och HSBC

4. Vad är viktigast för dig när du tittar på att köpa aktier i ett bolag?

Värdering, värdering, värdering. Jag vill köpa aktier som där jag kan köpa in mig till en hög “earnings yield”. Att bolagen också ger en utdelning är viktigt, men inte nödvändigt. Det är bra när bolag belönar aktieägarna på vägen genom utdelningar som en form av betalning för risken som aktieägaren tar.

5. Vilken blogg eller bok rekommenderar du till Budget365:s läsare?

Jag skulle rekomendera alla att läsa “The intelligent investor” När det gäller bloggar så följer jag många. Lundaluppen, Defensiven och Gustavs aktieblogg är bra.

Läs gärna de andra intervjuerna i vår Inför 2013-serie:

Like it.? Share it: