Kassabok appar (online och till mobilen) och mallar

Att föra kassabok ger dig kontroll över dina dagliga privata utgifter och din privatekonomi i dess helhet. Tidigare behövde man använda papper och penna, men idag finns det bra tjänster både för webben och som appar till iPhone/iPad och Android. Flera av dem stöder automatisk import från din bank utöver att du manuellt lägger in dina privata utgifter.

Kassabok ingår ofta som en delfunktion i en budgettjänst som även innehåller budget, lån, utfallsanalys och andra funktioner utöver kassaboken. Fördelen med att ha flera funktioner samlade i en tjänst är att det blir enklare att få en helhetsbild av din privatekonomi.

Smart Budget

Smart Budget är en lite mer avancerad budgettjänst där kassaboken trängs tillsammans med budget, utfall, avtalsregister med mera. Att föra kassabok underlättas av att det går att importera transaktioner från din bank eller kreditkort. Många funktioner är gratis, inklusive kassaboken, men för att få tillgång till all funktionalitet måste du betala 199 kr/år för plustjänsten. Är du kund i SEB kan du använda rabattkoden smartseb och få Plustjänsten gratis i fyra månader. För iPhone och Android har Smart Budget utvecklat en mobilanpassad version av webbsidan.

Tink

Tink låter dig koppla ihop bankkonton, kreditkort och aktiedepåer för att  få överblick över din ekonomi. Tink är en av de mest populära apparna för iPhone och iPad i Sverige. Tink är en relativt smart tjänst som meddelar dig om något ovanligt händer, som en extra stor transaktion eller en dubbeltransaktion.

Qapital

Qapital är ett budgetverktyg med kassabok för webben och iPhone. Idag befinner sig Qapital i beta och kräver en inbjudan för att du ska kunna registrera ett konto. Qapital har den kanske elegantast designade kassaboken med snygga analysgrafer. Tjänsten bygger till stor del på import av transaktioner från din bank. Men du kan även lägga till poster manuellt. I iPhoneversionen, men inte på webben, kan du dessutom skapa en budget.

Kassabok.nu

Kassabok.nu är en kombinerad budget och kassabok. Den grafiska designen är ganska sparsmakad, men snabb. Tyvärr saknar den stöd för automatisk import av transaktioner från din bank.

Mina utgifter (My Wallet)

Mina Utgifter är en svenskutvecklad kassabok för iPhone och iPad. Appen stöder bland annat export i Excel och CSV-format och flera olika kategorier. Den har fått utmärkelser av Apple både 2011 och 2012 och toppar ofta Ekonomikategorin i svenska App Store. Mina utgifter kostar 15 kronor.

Kassabok mall för Excel

Om du inte vill använda en mobilapp eller en webbtjänst för din kassabok kan du använda Excel. Excel erbjuder dig stora möjligheter att anpassa din kassabok exakt efter dina behov. En mall för din privata kassabok kan du hämta hos Microsoft.

 

Like it.? Share it: