Mitt Kort+ (GE Money Bank)

Mitt Kort+ är ett MasterCard-kort som är storebror i GE Money Banks Mitt Kort-serie. Det innehåller bland annat den bästa självriskelimineringen när du hyr bil som Budget365 har hittat bland svenska kreditkort. I övrigt erbjuder Mitt Kort+ upp till 60 dagars kredittid, inget valutapåslag när du gör köp i utländsk valuta och en kompletterande reseförsäkring.

Mitt Kort+ ett bra kreditkort om du betalar din räkning till fullo varje månad och vill ha kredittid och försäkringar när du är ute och reser. Årskostnaden på 195 kronor har du snabbt tjänat in om normalt sett hyr bil på Hertz eller Avis och brukar betala extra för självriskeliminering. Vill du ha bonuspoäng på dina köp, är exempelvis SAS EuroBonus World MasterCard ett bättre MasterCard-alternativ.

Förmåner med Mitt Kort+

Mitt Kort+ erbjuder inga bonuspoäng när du handlar, men har en kompletterande reseförsäkring, en självriskeliminering när du hyr bil som är bättre än American Express, kompletterande reseförsäkring samt rabatter i GE Money Banks egen Min Shop och hotellkedjan Jade. Stabila men inga spektakulära förmåner.

En förmån som är lite ovanlig är att om du betalar dina räkningar med Betalo, så tillkommer ingen kostnad när du betalar med Mitt Kort+. Med kortet medföljer även en ID-stöldskyddsförsäkring som täcker vissa kostnader om någon skulle försöka stjäla din identitet.

Mitt Kort+ självriskeliminering vid hyra av bil och reseförsäkring

Mitt Kort+ har en självriskeliminering vid bilhyra (erbjuds av Lloyds) som gäller både inom och utom Sverige och täcker den självrisk som Hertz eller Avis begär. Du behöver inte vara på resa, som American Express kräver i sin självriskeliminering, för att den ska gälla. Reseförsäkringen, som erbjuds av Folksam, har avbeställningsskydd (vid sjukdom, dödsfall eller motsvarande), ersättning vid försenad resa eller bagage och så vidare.

Krav, kostnader, avgifter och räntor för Mitt Kort+

Årsavgiften för Mitt Kort+ är 195 kronor och kortet har inga aviavgifter. Räntan är 14,95 % (4 augusti 2013), vilket innebär att du alltid bör betala din räkning till fullo för att undvika en hög ränta. Om du tar ut kontanter med Mitt Kort+ är avgiften 3 %. Ingen valutaväxlingsavgift tillkommer. För att få ett Mitt Kort+ behöver du vara minst 20 år gammal, ha 140 000 kronor i årsinkomst från arbete eller pension och inte ha några betalningsanmärkningar.

Like it.? Share it: