SEB Enkla Vardagen

Enkla Vardagen är namnet på SEB:s privatkundserbjudande för dina dagliga bankaffärer. I Enkla Vardagen ingår privatkonto, sparkonto, bankkort Visa, Internetbank, mobilbank och telefonbank. Du kan också gratis ansöka om kreditkortet SEB MasterCard om du har Enkla Vardagen.

De tjänster som ingår i Enkla Vardagen är:

Privatkonto i SEB

Grundbulten för att kunna använda banktjänster är att du har ett privatkonto. Det är kontot din lön betalas in på och ditt bankkort är kopplat till. Det är ett konto för löpande transaktioner och inte för buffert- eller målsparande, då räntan på innestående kapital är mycket låg.

Enkla Sparkontot

Enkla Sparkontot är ett sparkonto utan bindningstid. Räntan är dock idagsläget (22 september 2012) endast 1,40 %. Om du löpande sparar pengar bör du ta en titt på sparkonton med högre ränta hos exempelvis SBAB, ICA Banken och Ikano Bank.

Internetkontoret

Internetkontoret är SEB:s Internetbank. I den kan du sköta betalningar, överföringar mellan konton och mycket annat. Du kan även komma åt banken via mobilen. SEB har appar för både iPhone och Android.

Bank på telefon – Självbetjäning

Telefonnumret till Bank på telefon är 0771-421100. Du kommer åt Bank på telefon är öppen 365 dagar om året, 24 timmar om dygnet och du kan ta reda på kontosaldo, göra överföringar på såväl konton som fond- och IPS-konton.

Telefonbanken – Personlig Service

Telefonnumret till Telefonbanken – Personlig Service är 0771-365365. Telefonbanken är öppen 365 dagar om året, dygnet om. Du kan få hjälp att flytta fonder, ansöka om bolån och mycket annat på ett av 20 språk.

SEB Bankkort Visa

I Enkla Vardagen ingår ett bankkort från Visa. Det är ett normalt bankkkort där alla köp dras direkt från ditt privatkonto i SEB. Då Visa accepteras i nästan alla butiker är det ett bra kort att ha i plånboken. Bankkort Visa använder du också för att ta ut pengar i bankomater.

Kreditkort SEB MasterCard

Om du vill (och blir godkänd) kan du gratis välja till kreditkortet SEB MasterCard i ditt Enkla Vardagen-paket. Det är ett kreditkort med upp till 60 dagars kredittid, en reseförsäkring (om 75 % av resan betalas med kortet), 90 dagars prisskydd respektive köpskydd och ett års förlängd försäkring på vitvaror och hemelektronik du betalar med kortet. Räntan på kortet är 11,16 % per år.

Enkla Vardagen – priser och villkor

Enkla Vardagen har SEB gett ett paketpris på 25 kronor per månad (300 kronor per år). Är du under 24 år är Enkla Vardagen gratis.

Mer information om Enkla Vardagen

Du hittar mer information om Enkla Vardagen på SEB:s webbplats. Där kan du även ansöka om Enkla Vardagen.

 

Like it.? Share it: