Swedbank bankkkort, betalkort och kreditkort

Swedbank erbjuder flera bankkort och betal- & kreditkort. Ett bankkort är kopplat till ditt bankkonto så ett köp drar pengar från ditt konto . Ett betalkort betalas till fullo varje månad, medan du på ett kreditkort kan välja att betala endast en del av räkningen varje månad (även om det inte rekommenderas). Swedbanks vanligaste bankkort, betalkort och kreditkort kan du läsa om nedanför.

Swedbank Bankkkort MasterCard

Bankkort MasterCard är ett vanligt bankkort kopplat till ditt konto i Swedbank. Tidigare har Swedbank erbjudit Bankkort Visa, men sedan mitten av 2012 har Swedbank övergått till MasterCard för både bankkkort och betal- och kreditkort. Bankkort MasterCard kostar 250 kronor per år, men är gratis för studenter som får CSN-bidrag inbetalt på ett konto i Swedbank.

Swedbank Bankkkort Maestro

Maestro är MasterCards motsvarighet till Visa Electron och kräver en uppkopplad terminal när du betalar. Bankkort Maestro kostar 195 kronor per år.

Swedbank Betal- och Kreditkort MasterCard

Betalkort och kreditkort innebär att du får en faktura i slutet av varje månad som du måste betala minst 3 % eller 150 kronor på. Rekommendationen är dock att betala fakturan i sin helhet varje månad. Kortet har en maximal kredit på 100 000 kronor och kostar 195 kronor per år.

En trevlig sak med Betal- och Kreditkort MasterCard är att om du bokar hyrbil utomlands så ingår självriskeliminering på upp till 10 000 kronor i den kompletterande kortförsäkringen.

Världsnaturkortet Bankkort, Maestro och Betal- & Kreditkort MasterCard

Swedbank erbjuder sina MasterCard Bankkort, Maestro och Betal- & Kreditkort i en variant som stöder Världsnaturfonden. När du använder något av korten går 25 öre till Världsnaturfonden vid varje köp samt 25 kronor av årsavgiften. Världnaturkortet Bankkort MasterCard kostar 275 kronor/år. Världsnaturkortet Maestro kostar 220 kronor/år och Världsnaturkortet Betal- & Kreditkort MasterCard kostar 195 kronor/år.

Swedbank American Express

Swedbank American Express är kopplat till SAS EuroBonus och ger 10 extrapoäng per 100 kronor du handlar för. Det motsvarar antalet poäng som SAS MasterCard från SEB ger och är mindre än de 20 poäng per 100 kronor du handlar för som SAS American Express från American Express ger. Årsavgiften för Swedbank American Express är 495 kronor.

Bankkort Visa Ung

Visa Ung 13-21 år är ett kort som med tiden kommer att bytas ut mot ett MasterCard då Swedbank har bytt från Visa till MasterCard.

Bankkort Visa

Bankkort Visa var Swedbanks standardkort för bankkort innan bytet till MasterCard. Det kostade 250 kronor per år och 0 kronor för studenter, precis som Swedbank Bankkort MasterCard gör nu.

Kundtjänst och kontaktuppgifter för Swedbank Bankkort och Betal- & Kreditkort

  • Ansöka om kort: 0771 22 11 22  eller Internetbanken eller lokalkontor
  • Tips & Råd exempelvis vid borttappad kort utomlands (Servicelinjen): +46 (0)8 411 10 20
  • Spärra kort (Spärrservice): +46 (0)8 411 10 11
  • Ersätta kort (Telefonbanken): 0771 22 11 22

Mer information

Du hittar mer information om korten inklusive aktuella räntor, växlingsavgifter och uttagsavgifter på Swedbanks webbplats för kort samt sidan för Swedbank American Express. Vi har även information om öppettider, kontor och Swedbanks övriga produkter.

Om du reser mycket med SAS eller British Airways bör du titta på SAS EuroBonus World MasterCard från SEB, SAS EuroBonus-korten från American Express och Diners Club eller British Airways Visa kreditkort som alternativ till Swedbanks kort. Behöver du ett högre kreditbelopp än 100 000 kr är EuroCard Guld eller EuroCard Platinum alternativ till Swedbank Betal- & Kreditkort MasterCard.

Like it.? Share it: